Dietetyka i suplementacja
Z danych statystycznych wynika, że na jedzenie, poświęcamy średnio 1583 dni naszego życia. Liczba robi wrażenie, tym bardziej, jak przeliczy się ją na godziny. 38 tysięcy godzin, tak właśnie tyle czasu mamy coś w ustach. Dodając do tego x godzin potrzebnych do zrobienia zakupów, przygotowania posiłku lub w najlepszym wypadku zamówienia go w restauracji, robi się niezła suma.
Nie ulega wątpliwości, że jakość i ilość spożywanych produktów ma ogromny wpływ na nasze życie. Pokarm jest nam w życiu potrzebny tak samo jak woda, powietrze. Musimy jeść, aby przetrwać, ale nie tylko. Prawidłowe odżywianie zapewnia nam także dobre samopoczucie, energię, zdrowie. Prawie rok życia tracimy na choroby, a większość ma swoje podłoże w złym odżywianiu. Poza tym jedzenie ma ogromny wpływ na to jak wyglądamy.
Skoro więc odżywianie i cała otoczka z nim związana, zajmuje nam tyle czasu, może warto byłoby się zastanowić, w jaki sposób się odżywiamy? ile tak naprawdę powinniśmy jeść? jak komponujemy nasze posiłki? Te i wiele innych zagadnień, a także praktycznych wskazówek uzyskacie na szkoleniu, na które już teraz serdecznie zapraszamy.
Zobacz również inne kursy i szkolenia
Szkolenie będzie obejmowało:
Dietetyka i Suplementacja
- Kaloria i makroskładniki
- kaloria kalorii nie równa
- BTW ile i dlaczego - Zapotrzebowanie kaloryczne
- jak poprawnie wyliczyć
- najczęstsze błędy - Fizjologia aktywności fizycznej
- szlaki przemian metabolicznych - Rodzaje diet i systemów żywieniowych
- LCHF, HCLF, IFYM, IF, Paleo i wiele innych - jak się nie pogubić - Witaminy i minerały
- wpływ na zdrowie oraz wyniki sportowe - Wybrane hormony
 - Choroby cywilizacyjne 
- w tym najczęstsze schorzenia (choroby tarczycy, cukrzyca itp.) - Aspekty dietetyczne w pracy trenera
- jak osiągnąć cel klienta - Suplementacja 
- około treningowa
- prozdrowotna - Samodzielne układanie planów żywieniowych i suplementacyjnych
 
